Perpignan - PYRENÉES-ORIENTALES - PERPIGNAN - PERPIGNAN CAPITALE DE LA SARDANE

Perpignan - PYRENÉES-ORIENTALES - PERPIGNAN - PERPIGNAN CAPITALE DE LA SARDANE

Perpignan - PYRENÉES-ORIENTALES - PERPIGNAN - PERPIGNAN CAPITALE DE LA SARDANE

Par VILLE DE PERPIGNAN, le 15 Mars 2019

PERPINYÀ CAPITAL DE LA SARDANA

2019, s'annonce une année des plus riches et haute en couleur pour Perpignan, qui ayant reçu le prestigieux titre de Capitale de la Sardane jouira d'un rayonnement exceptionnel toute une année durant.

2019, s'anuncia com un any particularment ric i alegre per Perpinyà, a la qual s'ha atorgat el prestigiós títol « Capital de la Sardana», durant tot l'any gaudirà d'una difusió excepcional.

Cette danse qui tel un anneau de fraternité, dont d'aucuns en situent l'origine dans la Grèce antique et les écrits d'Homère lorsqu'il dépeint le bouclier d'Achille, se perpétue siècle après siècle dans la grâce et l'allégresse à travers ces hommes et femmes, mains entrelacées, pour transmettre un message d'union, de partage et de paix au son de l'accompagnement musical de la cobla qui en donne le rythme.

Aquesta dansa en rotllana que agermana, de la qual alguns situen l'origen en la Grècia antiga i els escrits d'Homer quan descriu l'escut d'Aquil·les, es perpetua segle rere segle amb gràcia i alegria a través d'aquests homes i dones, mans entrellaçades, per tal de transmentre un missatge d'unió, de partició i de pau al so de l'acompanyament de la cobla que li dóna el ritme.

Ainsi, c'est donc toute une ville qui s'apprête à se mettre au diapason pour célébrer avec tout l'engouement que cela suppose une tradition séculaire, symbole de fraternité et d'identité culturelle, reine de l'expression populaire catalane par excellence, et en être l'ambassadrice de choix tout au long de cette année.

Així doncs, és tota una ciutat que es prepara per posar-se al diapasó per tal de celebrar apassionadament una tradició secular, símbol de fraternitat i d'identitat cultural, reina de l'expressió popular catalana per execel·lència, serà l'ambaixadora escollida tot al llarg d'aquest any.

Cette distinction "Capital de la Sardana" qui vient honorer et récompenser la Fidelíssima Vila de Perpinyà pour son attachement et son implication dans le maintien d'une tradition populaire dont la vivacité n'a cessé de perdurer, se traduit par l'organisation de toute une kyrielle d'évènements et d'animations culturelles et ludiques destinées à promouvoir la sardane, en mettant en lumière aussi bien la partie musicale que la danse qui en est l'essence et bien d'autres aspects encore...

Aquesta designació "Capital de la Sardana" per tal d'honorar i recompensar la Fidelíssima Vila de Perpinyà per la seva constància i la seva implicació en el manteniment d'una tradició popular sempre viva, es tradueix a través de l'organització d'un reguitzell d'esdeveniments i d'animacions culturals i lúdiques destinades a promoure la sardana, en posar de manifest tant la part musical com la dansa que n'és l'essència i també molts altres aspectes...

Aussi, afin d'y convier et sensibiliser le plus large des publics, cours d'initiation à la danse, expositions d'instruments traditionnels modernes et anciens et de céramiques, championnat de sardane, projections de films d'époque et concerts dans les lieux les plus emblématiques et prestigieux de notre flamboyante cité ainsi que nombre surprises encore... seront autant de festivités qui rythmeront le calendrier perpignanais 2019 pour le plus grand plaisir de tous, amateurs, professionnels, novices... dans un esprit des plus chaleureux, festifs et instructifs !

Així, per tal de convidar-hi i sensibilitzar diversos públics, cursos d'iniciació a la dansa, exposicions d'instruments tradicionals moderns i antics i de ceràmiques, campionat de sardana, projeccions de pel·lícules d'època i concerts en els llocs més emblemàtics i prestigiosos de la nostra preciosa ciutat així com també nombroses sorpreses... són totes aquestes festivitats que ritmaran el calendari perpinyanès 2019 pel més gran plaer de tots, amateurs, professionals, novicis... amb un esperit molt càlid, festiu i instructiu!

PROCLAMATION PERPIGNAN CAPITALE DE LA SARDANE

PROCLAMACIÓ DE LA CAPITAL DE LA SARDANA

SAMEDI 16 MARS

À partir de 10 h 00

Salle des Libertés, 3 rue Edmond Bartissol, Perpignan

· Proclamation de Perpignan capitale de la Sardane 2019.
· Projection du film promotionnel sur Perpignan la Fidélissime.
· Discours des officiels.
· Présentation de la sardane de l’année interprétée par la cobla Mil·lenària, Fidelíssima Vila de Perpinyà.
· Le circuit entre les différents lieux d’actes de la journée sera accompagné par le groupe Jutglars.

Musée Casa Pairal, Le Castillet, place de Verdun, Perpignan

· Inauguration de l’exposition Sardane : entrez dans la danse.
La sardane fait partie des icônes incontournables de la culture catalane. À ce titre, elle est souvent présente, ses symboles repris dans le tourbillon des images publicitaires du territoire.
Mais qu’est-ce que la sardane ? Autant de questions auxquelles le musée Casa Pairal se propose d’apporter un éclaircissement. Exposition visible jusqu’au 27 octobre 2019.

Hôtel de Ville, place de la Loge, Perpignan

· Dévoilement de la plaque inaugurale de Perpignan capitale de la Sardane. · Ballada de sardanes par la cobla Mil·lenària, Fidelíssima Vila de Perpinyà.

Eglise Notre-Dame la Réal, Perpignan

· Concert de la cobla Mil·lenària, Fidelíssima Vila de Perpinyà avec Leslie Malet.

DISSABTE 16 DE MARÇ

A partir de 10 h 00

Proclamació de la capital de la Sardana

Sala de les Llibertats, 3 carrer Edmond Bartissol, Perpinyà
· Proclamació de Perpinyà capital de la Sardana 2019.
· Projecció de la pel·lícula promocional sobre Perpinyà la Fidelíssima.
· Discurs de les autoritats.
· Presentació de la sardana de l'any interpretada per la cobla Mil·lenària, Fidelíssima Vila de Perpinyà. · El circuit entre els diferents llocs dels actes del dia serà acompanyat pel grup Jutglars.

Museu Casa Pairal, El Castellet, plaça de Verdun, Perpinyà

· Inauguració de l'exposició Sardana: entreu a la dansa.
La sardana fa part de les icones ineludibles de la cultura catalana. Per aquest motiu sovint és present i els seus símbols utilitzats a les nombroses imatges publicitàries del territori.
Per tant, què és la sardana? Tantes preguntes a les quals el museu Casa Pairal donarà clarícies. L'exposició es podrà visitar fins al 27 d’octubre del 2019.

Casa de la Vila, plaça de la Llotja, Perpinyà

· Descobriment de la placa inaugural de Perpinyà capital de la Sardana.
· Ballada de sardanes amb la cobla Mil·lenària, Fidelíssima Vila de Perpinyà.

Església de Nostra Senyora La Réal, Perpinyà

· Concert de la cobla Mil·lenària, Fidelíssima Vila de Perpinyà amb Leslie Malet.

RENSEIGNEMENTS

INFORMACIONS

SERVICE DES AFFAIRES CATALANES DE LA VILLE DE PERPIGNAN

Hôtel Pams, 18 rue Emile Zola ● 66 000 Perpignan

SERVEI D’AFERS CATALANS DE LA VILA DE PERPINYÀ

Palau Pams, 18 carrer Emile Zola ● 66 000 Perpinyà

04 68 62 38 82
 affaires.catalanes@mairie-perpignan.com

 

 

Une information à partager ?
Cliquez-ici !

 

Retour

 

A LIRE AUSSI